Материалы

Химия на лепилото. Четем етикета заедно.

Химия на лепилото. Четем етикета заедно. Разлики между лепилата за удължаване на мигли.
Може да сте невероятно професионалист, опитен и готин lash master, но заслугите ви лесно могат да бъдат обезценени от него... Лепило за удължаване на мигли с лошо качество. Напоследък изборът стана просто огромен. Лесно е да се изгубите в критериите. Развитието на химическата промишленост и новите технологии са напреднали толкова много, че нови продукти се появяват на пазара на редовни интервали. Как да не се изгубите в разнообразието от възможности за избор? Какви са параметрите, за да изберете лепило за изграждане, така че доволните клиенти да ви съветват на своите приятели и редовно да се записват за процедурата? Каква е разликата между лепилата за удължаване на мигли? Разказваме в нашата статия!
Съдържание:
1.Състав
2.Хипоалергеност
3.Консистенция
4.Еластичност
5. Скорост
6. Трайност
7.Цвят
8.Защо е важно да четете състав?
1. Състав
Активният компонент на лепилото за удължаване трябва да осигурява надеждно залепване на естествени и изкуствени мигли, да отделя минимум изпарения и да бъде безопасен за майстора и клиента. Дълго време, когато професията на майстор на мигли не беше толкова търсена и нямаше много разновидности на лепило за мигли, съставът беше направен на базата на смоли и каучук. Но формулата съдържаше формалдехид - не най-полезното вещество за хората. Той призова за ужасни реакции: очите се насълзиха дълго време след натрупването, бяха червени и възпалени, сърбящи ... Сега такава реакция е глупост. Отдавна никой не използва формалдехид, а ако го прави, то е в некачествени и евтини опции за лепило.
Съвременните лепила за удължаване на мигли съдържат цианоакрилат. Това е естер на цианоакриловата киселина. Това летливо вещество осигурява силно свързване на всякакви повърхности, отговаря за скоростта на адхезия, консистенцията и продължителността на носене. Циноакрилатът заема около 90% от общия състав на лепилото за удължаване на мигли. Формулата може да включва цианоакрилатни групи: алкокси, етил, бутил, метил. В същото време в състава на лепилото могат да бъдат включени една или повече групи цианоакрилати.
Бутил 2-цианоакрилат (Butyl 2-cyanoacrylate) - този тип се използва в медицинските лепила, защото е по-съвместим с кожата. Скоростта на свързване е много по-ниска от тази на етил и метил циноакрилат. Този вид цианоакрилат се използва във формулата на лепилото за удължаване на мигли HD Lashes. Благодарение на съпътстващите компоненти във формулата, лепилото осигурява бързо втвърдяване и издръжливост на миглите до 9 седмици. Вискозитетът е оптимален, не се разпространява по време на работа и ви позволява да извършвате натрупване на бижута.
Етил-2-цианоакрилат (Ethyl-2-cyanoacrylate) - модерен и безопасен видцианоакрилат, е включен в повечето лепила за удължаване на мигли, включително тези от марката Extreme Look. Компонентът е отговорен за количеството изпарение и силата на свързване. Колкото повече цианоакрилати са в тази група, толкова по-добра е силата на свързване, толкова по-дълъго трайно и толкова по-голямо е количеството на изпарение.
Метил-2-цианоакрилатът (метил-2-цианоакрилат) е вещество, което е по-токсично от етил-2-цианоакрилата. Колкото повече метил-2 е в състава, толкова по-бързо е закачването. Лепилата Extreme Look не използват този тип цианоакрилат.!!!!!
Алкокси-цианоакрилатите (2-метоксиетил-2-цианоакрилат и 2-етоксиетил-2-цианоакрилат) са най-безопасните цианоакрилати, които дават минимално изпарение и практически не причиняват дискомфорт. Въпреки това степента на полимеризация става по-ниска, което намалява времето за носене.Зареди това този вид на цианоакрилати смесват с други например с етил цианоакрилат .
В допълнение към цианоакрилата към състава на лепилото се добавят модификатори на вискозитета, стабилизатори, пластификатори, оцветяващи пигменти и други помощни вещества.Изопренът също може да се намери в съставите - това е естествена основа, която при изсушаване оставя лепилото еластично . Лепилата на марката ExtremeLook използват полиметилметакрилат (PMMA) като модификатор на вискозитета. Влияе върху плътността и скоростта на прикачване, но почти няма ефект върху изпарението. Колкото повече PMMA в състава, толкова по-голяма е плътността и толкова по-бавно е самото лепило. Разликата между лепилата ExtremeLook и другите производители е, че нашите технолози са се погрижили за фиксиран индекс на вискозитет на лепилото. Тя е равна на 80-100 cps и е оптимална за изграждане. Фиксираният вискозитет е голямо предимство, тъй като лепилото не се държи непредсказуемо в процеса на работа: не се разтяга, запазва работните си параметри за дълго време и не замръзва в палитрата. Вие знаете точно с какво работите и не купувате прасе в джоба.
Лепилата Extreme Look са с високо качество, безопасен състав и отнсителна хипоалергенност. Можете да сте сигурни за комфорта на клиента по време на процедурата. Въпреки факта, че в състава се използва етил-2-цианоакрилат, лепилата отделят минимално количество изпарения, не причиняват дихателен дискомфорт на майстора и клиента, а също така не ужилват очите по време на процеса на удължаване. Това става възможно благодарение на правилния баланс на висококачествени компоненти. Полимеризацията и продължителността на износване не страдат от това. Всички лепила са щателно тествани и отговарят на високи стандарти за качество, притежаващи съответните сертификати.
ВАЖНО! Бързото лепило има повече изпарения от по-бавното лепило. Но дори и тук има изключения от правилото.
2.Хипоалергеност
Това е много важен параметър за избор, но много майстори забравят за него. Клиентът може просто да не съобщи, да забрави или да не знае, че е алергичен към лепило за удължители. И когато след процедурата очите започнат да сълзят, подуват, сърбят и причиняват друг дискомфорт, впечатлението от процедурата за удължаване ще бъде напълно развалено, независимо колко фино е свършена работата. За да предотвратите това, потърсете специални маркировки върху бутилката с лепило.
Но трябва да се разбере, че 100% хипоалергенност не може да бъде осигурена от никое лепило за удължаване на мигли.
Причината е активният химикал. Но като давате предпочитание на продукти на базата на цианоакрилат, вие значително намалявате риска от развитие на алергии при клиентите. В същото време относително хипоалергенните лепила запазват отлична адхезия и осигуряват дълъг живот на износване.
3.Конзистенция
Според плътността на състава лепилото за удължаване на мигли е гъсто и течно. Изборът на консистенция зависи изцяло от индивидуалните предпочитания на майстора. За да изберете този, който работи най-добре за вас, опитайте и двете опции и решете сами. Лепило за удължаване на мигли Volume express от Extreme Look има отлични характеристики. Той има ултра бърза скорост на закачане, дълготрайна работа, практически няма миризма и ще ви позволи да ускорите работното си време, за да обслужвате още повече клиенти!
4.Еластичност
важен критерий. Еластичността на лепилото се оценява след изсъхването му. Висококачественото лепило трябва да остане еластично, т.е. да бъде подвижно на мястото на залепване. Това осигурява комфорт на клиента, намалява натоварването на естествените мигли и прави удълженията по-естествени.
5. Скорост на прикачване
Тази характеристика означава времето, през което лепилото се полимеризира и втвърдява. Има три скорости на закачане на лепилото за удължаване на мигли:
Бавно (2-3 секунди). Такова лепило ще бъде идеално за начинаещи занаятчии, докато не усъвършенстват скоростта на работа. С бавна скорост на теглича има време за коригиране и коригиране на недостатъците, за премахване на залепването.
Средно (1-2 секунди). Подходящ за майстори, които вече практикуват, но не са усъвършенствали скоростта на изграждане. Също така може да се избере лепило със средна скорост при работа в горещи условия, за да се осигури бързо втвърдяване.Лепила x6 и gold и professional white
Бързо (0,5-1 секунда). Осигурява моментална скорост на захващане и е подходящ за напреднали удължаване на мигли с богат опит, чиито движения са усъвършенствани и проверени. Формулите “x7" и "Genesis " , “professional black, s1, friendley , elite gold”притежават отлични характеристики.
Има и по бързи лепила за спер бъстри майстори.
ВАЖНО! За да може скоростта на захващане да съответства на декларираната от производителя, е важно да се спазват правилата за работа с лепило за удължаване на мигли, както и да се създадат определени условия в работното помещение (допустими нива на влажност и температура).
6. Време за износване (трайност)
Този параметър зависи от процентното съдържание на цианоакрилат в лепилото. Колкото по-висок е съставът на това вещество, толкова по-добре и по-дълго се носят миглите. Средно времето за износване варира от 4 до 9 седмици, в зависимост от производителя. Но не трябва да забравяме за индивидуалните характеристики на тялото, както и правилата за грижа за разширенията на миглите.И Като знаем че основно трайност зависи от действия на майстор и правилна подготовка на естествени мигли.
7.Цвят
Основно Има два цвята лепило за удължаване на мигли - черно и прозрачно. Първият е идеален за класическо и обемно удължаване на мигли в тъмни нюанси. Прозрачните често се използват за удължаване на кафяви и цветни мигли или когато е важно да се постигне максимално естествен ефект. Сега се появили и цветни лепила например синьо.
8. Защо е важно да четете съставките?
Каквото и да се говори, в създаването на естествени мигли огромна заслуга има лепилото. Грешка в избора може да развали крайния резултат и да причини разочарование на клиента. По-добре е да разберете информация за лепилото преди да започнете работа, така че е толкова важно внимателно да проучите съставите и да изберете най-безопасните формули.
Висококачественото лепило за изграждане не предизвиква алергични реакции, дразнене и зачервяване. Клиентът няма да ви остави със сълзене и зачервени очи, той ще може да отиде на крайбрежната алея, а не вкъщи. Лепилата на марката ExtremeLook не съдържат формалдехид, така че няма подути и зачервени очи след процедурата! В зависимост от количеството етил 2-цианоакрилат, времето за носене може да варира от 4 до 9 седмици. Но помнете: колкото по-дълъг е периодът на износване, толкова по-силно може да бъде изпарението. Доброто лепило за удължаване на мигли има оптимален вискозитет, е еластично след изсъхване и не причинява дискомфорт по време на носене.
В онлайн магазина Snejok lashes store можете да изберете не само лепилото, което ви интересува, но и обема на бутилката. Предлага се в бутилки от 1 ml, 2 ml, 3 ml, 5 ml, и 10 ml. В допълнение към лепило за удължаване на мигли, в нашия магазин можете да закупите средства за премахване, обезмаслители, активатори на лепило, мигли с различни дължини и цветове, фиксатори за мигли, праймъри и много други. Нашият магазин ще ви предостави всички необходими и висококачествени инструменти за професионално удължаване на мигли. Ако е необходимо, потърсете съвет. Нашият магазин доставя не само в България, но и в целия свят.
Made on
Tilda