Материалы

Как работи капкагасител за лепило и защо е необходим в удьлжаване на мигли?

Как работи капкагасител за лепило и защо е необходим в удължаване на мигли?
Удължаването на миглите е популярна процедура, която всяка година печели все повече почитатели. Това е разбираемо: очите стават по-красиви, като добавят обем и дължина намиглите, както и яркостта на цвета. Уви, дори хипоалергенните и висококачествени продукти могат да предизвикат негативна реакция не само за клиента, но и за майстора. Един от най-токсичните продукти за удължаване на мигли е лепилото. Колкото и безопасно да е, определено ще съдържа химикали, които могат да предизвикат двусмислена реакция. За да го избегнете, е важно да използвате гасител за лепило. Какво е това и защо е необходимо? Разказваме в нашата статия.
Съдържание:
1.Състав на лепило за мигли
2. Защо да гасите лепилото при удължаване на мигли?
3.Как да разберете дали сте алергични към лепило?
4. Как иначе можете да помогнете на тялото да избегне алергиите?
1.Състав на лепило за мигли
В момента производителите обръщат дължимото внимание на формулите на лепилото, опитвайки се да ги направят възможно най-безопасни и хипоалергенни, така че нито майсторът, нито клиентът да изпитват дискомфорт и да не развиват алергия. Уви, дори висококачественото лепило е в състояние да отделя пари, макар и минимални.
Ако преди много време формалдехидът присъстваше във формулите, причинявайки ужасни реакции по време на удължаване(лакримация, зачервяване, сърбеж, парене, възпаление), сега компонентът е заменен с безопасен цианоакрилат (естер на цианоакрилова киселина). Летливо вещество, което осигурява силна адхезия към всяка повърхност и удобна консистенция, ускорява скоростта на залепване, удължава продължителността на износване.
Лепилото за удължаване на мигли може да съдържа една или повече групи цианоакрилати: алкокси-, етил-, бутил-, метил-.
Бутил 2-цианоакрилатът е най-щадящото кожата лепило. Той има по-ниска скорост на свързване от етил и метил циноакрилат.
Етил-2-цианоакрилат (Ethyl-2-cyanoacrylate) е безопасен и модерен вид цианоакрилати. Включва се във формулите на повечето хипоалергенни лепила за строителство. Колкото повече етил-2-цианоакрилат в състава, толкова по-голямо е количеството изпарение.
Метил-2-цианоакрилат (метил-2-цианоакрилат) е по-токсично вещество в сравнение с етил-2-цианоакрилат. Осигурява бързо захващане, но отделя много изпарения, които причиняват негативна реакция на дихателните пътища и лигавиците. Лепилата Extreme Look и всички лепила предлагани в Snejok lashes store не използват този тип цианоакрилат.
Алкоксицианоакрилатите (2-метоксиетил-2-цианоакрилат и 2-етоксиетил-2-цианоакрилат) са най-безопасните налични цианоакрилати. Изпарението отделя минимум, практически не причинява дискомфорт по време на удължаване.
В допълнение към цианоакрилат, различни вискозитети, стабилизатори, пластификатори, оцветяващи пигменти и други помощни вещества се добавят към съставите на лепилото за изграждане. Това подобрява качеството на лепилото, влияе върху неговите характеристики, но не влияе на изпарението. Всички лепила на марката Extreme Look са тествани, имат сертификати за качество и отговарят на високи стандарти за безопасност. НО! Дори това не може напълно да изключи индивидуалната реакция на организма към лепилото и развитието на кумулативни алергии.
СТРУВА СИ ДА ЗНАЕТЕ! Колкото по-бързо лепилото, толкова повече изпарения има.
2. Защо да гасите лепилото при удължаване на мигли?
Без значение колко хипоалергичен и безопасен е съставът на лепилото, той все още съдържа цианоакрилат под една или друга форма. Колкото по-малко е в състава, толкова по-малко ще задържат удължени мигли. Цианоакрилатът може да причини дразнене на дихателните пътища поради вдишване на пари. Само за да се намали този фактор, е необходимо да се използва гасител за лепило. Е, не забравяйте за редовното проветряване на стаята.
При гасене на капка лепило тя кристализира и неутрализира, поради което капката престава да отделя токсини, съдържанието на вредни вещества във въздуха намалява, майсторът и клиентът вдишват по-малко токсични изпарения. Ако не изгасите лепилото по време на работа, то продължава да работи и отделя вредни изпарения, които се вдишват от майстора и клиента. С течение на времето това може да доведе до алергия към лепилото. Вие, като майстор, няма да можете да увеличите удължавате миглите.
Някои майстори използват конвенционален обезмаслител или праймър за неутрализиране на парите от лепило. Това е по-малко ефективно от използването на специални инструменти. Факт е, че процесът на полимеризация в този случай протича супер бързо. Изглежда, че този ефект е точно това, което е необходимо. Но, напротив, твърде бързото неутрализиране на парите води до тяхното еднократно и разяждащо изпускане във въздуха, което се отразява негативно на майстора и клиента. Освен това праймър и обезмаслителят са по-скъпи от специалния гасител на лепило. Това оскъпява процедурата, клиентът плаща повече, но и вие харчите повече. Ето защо е по-добре да имате под ръка специален гасител на лепило.
Също така някои майстори, за да не купуват специален гасител за лепило, използват обикновена вода. За съжаление, водата не полимеризира капка лепило, а само го разрежда, увеличавайки повърхността. Вредните цианоакрилатни изпарения започват да се изпаряват от разреденото лепило. Не се постига желания ефект. Всъщност „гасенето“ на лепилото с вода е самоизмама на майстора. Освен това трябва да направите много допълнителни манипулации: нарежете памучен тампон на малки парчета, накиснете го във вода, покрийте ненужната капка лепило, изчакайте поне 5 минути и избършете нефритовия камък.
Капкагасител също така съдържа хигроскопични и филмообразуващи компоненти, има по-висока електронна плътност в сравнение с лепилото за удължаване на мигли. Това позволява на гасителя, при контакт с лепилото, незабавно да започне химическа реакция, лепилото преминава от течно в твърдо състояние. Токсичните адхезивни изпарения по време на процеса на гасене са напълно блокирани благодарение на полисорбатите. Реакцията настъпва мигновено: в рамките на около 3-5 секунди.
Използването на гасител за лепило за мигли помага да се предпазят дихателните пътища на майстора от вредни изпарения и да се предотврати развитието на евентуални натрупани алергии, които ще ви направят вече неработоспособни. Някой изобщо не реагира на лепилото поради мощен имунитет, някой започва да страда вече 2-3 години след започване на работа като майстор, докато други почти моментално се сблъскват с негативна реакция от лепилото, отхвърляйки всички мечти да работят като майстор на миглите. Клиентите също могат да изпитват дискомфорт, но майсторът има по-близък и по-дълъг контакт с лепилото.
Гасителят на лепило "Glue Trap" на Extreme Look е вашият идеален партньор в борбата с вредните изпарения. Мигновено полимеризира лепилото, намалява риска от възможни алергични прояви, подобрява дишането по време на работа и предпазва от кумулативни алергии. Вие и вашите клиенти ще се чувствате максимално комфортно по време на работа.
3.Как да разберете дали сте алергични към лепило?
Симптомите могат да се появят веднага или в рамките на 2-4 часа (максимум 24 часа) след удължаването. Веднага щом тялото влезе в контакт с алергена, възниква защитна и отговорна реакция, която тръби за помощ:
Зачервяване, възпаление на лигавицата на очите;
подуване на клепачите;
лакримация;
Усещане за сухота и пясък в очите;
сърбяща кожа;
Подуване на лигавицата на носа и гърлото;
кашлица;
Хрема;
кихане;
Кожни обриви, дерматити, възпаления.
4. Как иначе можете да помогнете на тялото да избегне алергиите?
Постоянно проветрявайте стаята, за да не спечелите отравяне. Притокът на чист въздух е просто необходим при контакт с химикали, дори ако те са хипоалергенни и безопасни.
Няма да е излишно да инсталирате пречиствател с въглеродни или фотокаталитични филтри в офиса. Премахват прах, бактерии, алергени, гъбички, неприятни миризми. Освен това филтрите помагат за разграждането на акрилатните изпарения до безопасни молекули, елиминирайки възможността от алергии.
Излагането на химикали може да повлияе на влажността във въздуха, така че не забравяйте да инсталирате овлажнител с допълнителна йонизираща функция в офиса си. Във влажна стая се създава по-комфортен микроклимат и се намалява рискът от развитие на алергични реакции.
Сменете си работното облекло. Акрилатите остават върху дрехите, натрупват се в косата и върху кожата, така че не се препоръчва да се работи в ежедневните неща. Препоръчително е да поставите пластмасова шапка на главата си, като премахнете косата под нея и също така носете ръкавици.
Обучете се да работите с маска с въглен. Това е най-добрият начин за защита на дихателната система от всякакви вредни вещества. По-добре е да изберете маски с две дихателни клапи. В тях лицето не се поти, диша се и се говори свободно. Освен това маските с въглен могат да се перат и филтърът да се сменя веднъж месечно.
Водата е ваш приятел. Не забравяйте да пиете много чиста вода, докато работите. Помага за премахване на шлаките и токсините, както и за избягване на болки в гърлото и силна кашлица по време на работа. Би било хубаво да почиствате тялото от токсини на всеки шест месеца с помощта на специални сорбенти.
Използвайте овлажняващи капки за очи. Цианоакрилатът има склонност да изсушава лигавицата на очите, така че поставяйте капки в очите, ако е необходимо.
В онлайн магазина Snejok Lashes store можете да закупите не само висококачествен гасител за лепило, но и свързани материали за удължаване на мигли, ламиниране и грижа за миглите. Тук ще намерите лепило, ремувъри, обезмаслители, активатори, мигли с различни дължини и цветове, фиксатори за мигли, праймери и много други. Нашият магазин ще ви предостави всички необходими и висококачествени инструменти за професионално удължаване на мигли. Ако е необходимо, потърсете съвет. Нашият магазин доставя не само в България, но и в целия свят.
Made on
Tilda