Материалы

Алергия или дразнене при удължени мигли: каква е разликата?

Алергия или дразнене при удължени мигли: каква е разликата?
Алергията към компонентите на лепилото за мигли е по-често срещана, отколкото майсторите и освен това техните клиенти биха искали. Класическите симптоми като зачервяване на очите и сърбеж обаче могат да бъдат резултат от дразнене и това вече не е толкова тъжно и напълно обратимо.
Всеки специалист по удължаване на мигли ще се възползва от информация как да разграничи алергичната реакция от дразненето, за да предотврати появата им и, ако това вече се е случило, да избегне неприятни последици.
Алергия и нейните прояви
Алергията или свръхчувствителността се счита за заболяване, чиято природа не е добре разбрана. Човешката имунна система е програмирана да реагира на определено ниво на заплаха, като произвежда антитела, които могат да устоят на различни алергени. А свръхчувствителната имунна система може да реагира с патологична реакция на всичко, в този случай на компонентите на лепилото и много рядко дори на материала, от който са направени миглите. И дори първокласно качество.
Това се случва според статистиката при един клиент от 100 и в зависимост от степента на алергичната реакция може да бъде придружено от следните прояви:
-сухота и зачервяване на очите;
-сърбеж и парене на кръстопътя на вашите собствени и синтетични мигли;
-появява се подуване на клепачите (задължително при алергии), сълзене, повишаване на телесния t, кашлица и кихане.
За съжаление е невъзможно да се предвиди предварително как тялото на клиента ще реагира на новите химически компоненти на лепилото и това може да се научи само чрез опит. Това обаче изобщо не означава, че удължаването на миглите е противопоказано за страдащия от алергия. Човек може да бъде алергичен към полени, фъстъци или ягоди, а имунната система ще възприеме лепилото съвсем спокойно. Но! При сезонни обостряния на алергични реакции трябва да разубедите клиента от процедурата.
Известно време след удължаване могат да се развият алергии, но след прием на антихистамини симптомите обикновено изчезват но не винаги.
Дразнене, химически изгаряния и техните прояви:
Вие като майстор знаете, че директният контакт на лепилото с кожата на клепачите е недопустим и трябва стриктно да спазвате това правило. Въпреки това, дразненето все още може да се появи и то се проявява по същия начин като класическите симптоми на алергии: зачервяване на очите и усещане за парене.
Причините за дразнене са различни:
-най-често това са испарения цианоакрилатно лепило;
-по-рядко - грешки по време на процедурата, когато изкуствените мигли издърпват естествените косми;
-изгаряне на лигавицата или механично нараняване на окото.
Втората и третата точка са резултат от крещяща липса на професионализъм.
Приемането на антихистамини за дразнене е безполезно и ако отрицателната реакция е причинена от цианоакрилатни пари, сърбежът и зачервяването изчезват сами в рамките на един ден, но обикновено много по-бързо. Ако това не се случи и към симптомите се добавят усещания за болка, е направена сериозна грешка в техниката на извършване на процедурата.
Мога ли да си направя удължаване на мигли, ако имам алергия?
Нека си признаем, дори и да са със спиращи дъха прекрасни удължени мигли.
-Можете да предложите на клиента два варианта за развитие на събитията:
премахнете изкуствените косми и се откажете от процедурата поне за 6 месеца в бъдеще и опитайте отново;
-за целия период на носене на мигли, вземете антихистамини, защото след като има алергия, тя няма да отиде никъде, а лекарствата само облекчават проявите й. Това е много стрес за тялото !!
Сега нека да разберем как да ограничим влиянието на основния дразнител - изпаренията на цианоакрилатното лепило и да спазваме всички правила, които гарантират безопасността на клиента.
Как да сведете до минимум риска от алергии:
- използвайте висококачествени лепила на известни марки
- спазвайте правилния отстъп при изграждане
- не увеличавайте обемите повече от 6D за постоянно носене (максимум веднъж на всеки шест месеца)
- всеки път правете прясно ново удължаване, точно постояни корекциите причина за алергия към цианоакрилат в 90% от случаите.
Как да избегнем раздразнението:
Самите органи на зрението са много чувствителни и дори професионалистите не гарантират пълната липса на дразнене. За да бъде клиентът доволен и вие да сте доволни от резултата от работата си, не забравяйте да следвате прости правила:
-правилна постановка на патч
-ако очите на клиента не се затворят физиологично до края, вие, като майка, трябва да осигурите пълното затваряне на окото (това трябва да ви бъде научено на курса)
-не говорете с клиента по време на изграждането
-не натискайте разделителната пинсета върху патча
-осигурете добра вентилация в помещението;
-не забравяйте за овлажнителя на въздуха;
-използвайте лепило с минимално ниво на изпарения;
-работа с еднократни материали.
За вас това вероятно са общи истини, както и характеристиките на техниките за удължаване на мигли. Така че нека ви дам съвет: винаги купувайте сертифицирани материали. Това няма да може да предпази клиента от евентуална алергия, но в 99% от случаите елиминира появата на дразнене.
Made on
Tilda